Kamala Harris’e Noel Sürprizi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in evine Noel hediyesi olarak otobüslerle 140 göçmen yollandı. Beyaz Saray’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “zalimce, tehlikeli ve utanç verici bir gösteri” ifadelerine yer verildi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Washington’daki konutunun yakınına çok sayıda göçmeni taşıyan üç otobüs gönderildi. Beyaz Saray, bu olayı geçmişte kuzey şehirlerine göçmen otobüsleri gönderen Teksas Valisi Greg Abbott’ın üzerine attı. Ancak, Harris’in konutuna ulaşan otobüsleri Abbott’un gönderdiği doğrulanmadı.

BEYAZ SARAY: ZALİMCE

NBC’nin aktardığına göre Beyaz Saray yaptığı açıklamada otobüslerin gönderilmesini “zalimce, tehlikeli ve utanç verici bir gösteri” olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Abdullah Hasan, “Vali Abbott Noel arifesinde hiçbir Federal ya da yerel makamla koordinasyon kurmadan çocukları dondurucu soğukta yol kenarında terk etti. Defalarca söylediğimiz gibi, Başkan Biden’ın göreve geldiği ilk gün Kongre’ye gönderdiği kapsamlı göçmenlik reformu ve sınır güvenliği tedbirleri gibi gerçek çözümler üzerinde Cumhuriyetçi ya da Demokrat herkesle çalışmaya hazırız, ancak bu siyasi oyunlar hiçbir şeyi başaramaz ve sadece hayatları tehlikeye atar” dedi. Göçmenlerden bazıları, kendilerine battaniye verilerek bölgedeki yerel barınaklara götürüldü” dedi.

AKTİVİSTLERDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardımlaşma Ağı organizatörü Madhvi Bahl, NBC News’e yaptığı açıklamada, Orta ve Güney Amerika ile Karayipler’deki ülkelerden yaklaşık 140 göçmenin Teksas’tan Washington’a geldiğini belirterek, olayı “korkunç” olarak nitelendirdi.

Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardımlaşma Ağı gönüllüsü Amy Fischer CNN’e yaptığı açıklamada, “Washington toplumu, Nisan ayından bu yana Teksas’tan gelen otobüsleri her gelişlerinde karşılıyor. Noel arifesi ve dondurucu soğuk havalarda da durum farklı değil. Biz her zaman burada insanları kollarımızı açarak karşılıyoruz” dedi.

Benzer Haberler

AB'den Trump'a Gümrük Vergisi Tepkisi

Avrupa Komisyonu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kanada, Meksika ve Ç...

İran, Protestolarla İlgili 4 Ülkeyi Suçladı

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ülkede ölümlere yol açan protestoları ABD, ...

Sınırda Tansiyon Düşmüyor: Putin'den Yeni Adım

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi yükselmeye devam ediyor. Askeri harek...

İşte Abd Başkanını Taşıyacak Yeni Uçak!

ABD’de Kaliforniya merkezli Exosonic şirketi ve ABD Hava Kuvvetleri tarafından o...

ABD ve Çin Arasında Havada Tehlikeli Restleşme

ABD ile Çin arasındaki tansiyon yılın son günlerinde bir hayli yükseldi. Çin'e a...

Kazakistan'da Son Durum

Kazakistan'da bu hafta akaryakıt fiyatlarına zam yapılması sonrası başlayan prot...

Rusya ile Savaş Çıkarsa Göç Edecekler

Dünya, Rusya ile Ukrayna arasındaki olası bir savaşı konuşuyor. Savunma Bakanlığ...

İran'da Kovid-19'dan 161 Kişi Hayatını Kaybetti

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1...

ABD'de Silah Satışları Artışta

ABD'de son yıllarda, siyahi, Asyalı ve Latinlerin önceki yıllara göre silah edin...

ABD Başkanı Biden, Hedeflerindeki DEAŞ'a Sert Sözlerle Yüklendi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki son durumla ilgil...

ABD'nin Pensilvanya Eyaletindeki Ev Patlaması

ABD'nin Pensilvaya'nın Plum bölgesindeki bir evde henüz belirlenemeyen bir neden...

Rusya, NATO'ya Böyle Karşılık Verecek

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO üyesi olmak için başvuru yapan İsveç ve ...

İspanya'da Sel Felaketinde Ölenlerin Sayısı 211

İspanya'da ülkenin doğusundaki Valensiya bölgesinde meydana gelen sel felaketind...

Türkiye Yunanistan'ı Yönetiyor Yazısı Öfkelendirdi

YUNANİSTAN'da bir kişi, başkent Atina'daki parlamento binası önüne üstünde, "Yun...

Rusya, O Sitesiye Erişimi Engelledi

Rusya iletişim denetleme kurumu Roskomnadzor, Ukrayna’nın kurduğu savaş esirleri...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri