İran, Protestolarla İlgili 4 Ülkeyi Suçladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ülkede ölümlere yol açan protestoları ABD, İsrail, İngiltere ile Suudi Arabistan’ın finanse ettiği medya tarafından kışkırtıldığını iddia etti. Hatip konu hakkında “İran, düşmanlıklar devam etmesi durumunda bu stratejik sabrın devamı için herhangi bir garanti vermemektedir. İran karşılık vermeye karar verirse bu ülkeler istikrar görmeyecektir.” dedi.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, İran İstihbarat Bakanı Hatib, ülkedeki protestolarda ölümlere yol açan olayları yabancı güçlerin kışkırttığını savundu.

“BÖLGE ÜLKELERİ İÇİN BULAŞICI OLABİLİR”

Olayların ABD, İsrail, İngiltere ile Suudi Arabistan’ın finanse ettiği medya tarafından kışkırtıldığını savunan Hatib, “İran’ın bakış açısından, bölge ülkelerindeki herhangi bir istikrarsızlık bulaşıcıdır ve İran’daki herhangi bir istikrarsızlık da bölge ülkeleri için bulaşıcı olabilir.” dedi.

“SABIR KONUSUNDA GARANTİ VERMİYORUZ”

Bölgedeki istikrarsızlığın kaynağının bölge dışı aktörler olduğunu ifade eden Hatib, “İran, bugüne kadar sağlam bir rasyonellikle stratejik sabrı benimsedi ancak düşmanlıkların devam etmesi durumunda bu stratejik sabrın devamı için herhangi bir garanti vermemektedir.” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamalarının devamında Hatib, “İran karşılık vermeye karar verirse bu ülkeler istikrar görmeyecektir.” ifadesini kullandı.

İRAN’DA NELER OLUYOR?

Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi İran’da ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. Resmi kaynaklardan olaylarda sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmiyor.

İran’dan ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan’a ‘sabrımız sona erebilir’ mesajı

304 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise geçen hafta yaptığı açıklamada gösterilerde 304 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran medyasına yansıyan haberlere göre, gösteriler sırasında 40’tan fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

İRAN HÜKÜMETİ OLAYLARI”DIŞ GÜÇLERE” BAĞLIYOR

İran yönetimi, yaklaşık iki aydır devam eden olayları, “ülkeyi parçalamayı hedefleyen ABD, İsrail ve İngiltere gibi güçlerin komplosu” olarak değerlendiriyor. Tahran yönetimi ayrıca “Iran International” televizyonunun Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini savunuyor.

Benzer Haberler

Ukrayna'da Dünyanın En Büyük Uçağı İmha Edildi

Ukrayna devlet uçak üretim ve servis firması Antonov'un, Ukrayna dilinde "Hayal"...

ABD'de Cumhuriyetçiler Arasındaki Bütçe Krizi Büyüyor

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki muhafazakar Cumhuriyetçi kanat, kendi liderleri Ke...

ABD ile Petrol ve Doğalgaz Arama Anlaşması İmzalandı

"Enerji Bakanı Bayraktar: Türk Petrol ve Doğal Gaz Aramacılığında Yeni Bir Dönem...

Sınırda Tansiyon Düşmüyor: Putin'den Yeni Adım

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi yükselmeye devam ediyor. Askeri harek...

Kıskanç Sevgili Dehşeti: Sevgilisinin Cinsel Organını Kesti

Tayvan’da kıskançlık krizine giren bir kadın, uyuyan 52 yaşındaki sevgilisinin c...

Tropik Kasırga Felaketinde Can Kaybı Artmaya Devam Ediyor!

Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel n...

New York'ta Hücre Cezası Kısıtlandı

ABD'de hapishane yasalarına ilişkin reform çağrıları devam ederken New York eyal...

Rusya NATO Eğitim Üssünü Vurdu, 35 Kişi Öldü

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta tüyleri diken diken eden gelişmeler...

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Ek Personel Talep Etti

Türkiye'den İtalya'ya yapılan Şengen vizesi talepleri geçen yıla göre yüzde 110 ...

İranlı Kadın Sporcudan Haber Alınamıyor

Olimpiyat elemelerinde İran'ı temsil eden Elnaz Rekabi, ülkesinin kadın sporcula...

Melania Trump'tan Beyaz Saray'da Şok Çıkış

"Epstein İddiaları Tamamen Asılsız" ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Tru...

İbrahim Kalın'dan Kritik Görüşme!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB Komisyonu Kabine Şefi Björn Seibert i...

Biden, G20 Liderler Zirvesi'ni Değerlendirdi

İtalya'daki G20 liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Joe Biden, program sonun...

İşte Abd Başkanını Taşıyacak Yeni Uçak!

ABD’de Kaliforniya merkezli Exosonic şirketi ve ABD Hava Kuvvetleri tarafından o...

Trump'tan Rehineler için Tek Şart

Trump'tan Yeni Mesaj: "Gazze'de Anlaşmayı Yapın ve Rehineleri Geri Alın" ABD Ba...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri