İran, uluslararası ticarette deniz taşımacılığına yönelik baskılara karşı alternatif lojistik planlarını gündeme taşıdı. İran Deniz Taşımacılığı Birliği Konteyner Komitesi Başkanı Kambiz İtimadi, ülkenin mevcut ticaret yapısında önemli değişiklikler yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, kara ve koridor hatlarının daha etkin kullanılabileceğini açıkladı.
İtimadi’ye göre, İran’ın dış ticaretinde önemli bir paya sahip olan deniz taşımacılığına alternatif olarak kara yolları ve uluslararası koridorlar devreye alınabilir. Yapılan değerlendirmelerde, toplam ticaret hacminin yaklaşık yüzde 40’ının bu alternatif güzergahlara kaydırılabileceği ifade edildi. Bu adımın, dış baskılara karşı ekonomik dayanıklılığı artırmayı hedeflediği vurgulandı.
Alternatif taşımacılık planları içerisinde en dikkat çeken hatlardan biri Kuzey Güney Ulaştırma Koridoru oldu. İtimadi, İran’ın toplam transit kapasitesinin yaklaşık yüzde 15’inin bu hat üzerinden yönlendirilebileceğini belirtti. Söz konusu koridor, Asya ile Avrupa arasında daha hızlı ve maliyet etkin bir taşımacılık imkanı sunmasıyla öne çıkıyor.

Her ne kadar alternatif yollar gündeme gelse de İran’ın dış ticaretinde deniz taşımacılığı halen merkezi konumunu koruyor. Daha önce yapılan resmi açıklamalara göre ülkenin dış ticaretinin yüzde 90’dan fazlası deniz yolu üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu durum, deniz yollarının İran ekonomisi için ne kadar kritik olduğunu ortaya koyuyor.
Kuzey Güney Ulaştırma Koridoru, Rusya, İran ve Hindistan arasında başlatılan çok uluslu bir proje olarak dikkat çekiyor. Zamanla farklı ülkelerin de dahil olduğu bu hat, özellikle yük taşımacılığında süreyi azaltmayı ve ticaret akışını hızlandırmayı amaçlıyor. İran’ın bu projeye daha fazla ağırlık vermesi, bölgesel ticaret dengelerinde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.