Trump’ın Emriyle ABD’den Venezuela’ya Baskın

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kolombiya Alarmda: Venezuela Sınırına Güvenlik Güçleri Sevk Edildi

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırıları ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yakalanmasının ardından bölgede yaşanabilecek olası gelişmelere karşı önlem aldıklarını açıkladı. Petro, muhtemel bir mülteci akını ihtimali nedeniyle Venezuela sınırına güvenlik güçlerinin konuşlandırıldığını duyurdu.

Ulusal Güvenlik Konseyi Toplandı

Gustavo Petro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerel saatle 03.00’te başlayan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının tamamlandığını belirtti. Toplantıda Venezuela’daki askeri gelişmelerin ve Kolombiya’ya olası etkilerinin ele alındığını ifade eden Petro, sınır güvenliğinin en üst seviyeye çıkarıldığını vurguladı.

Sınırda Güvenlik ve İnsani Hazırlık

Kolombiya Devlet Başkanı, Venezuela sınırına güvenlik güçlerinin sevk edildiğini belirterek olası bir göç dalgasına karşı tüm yardım kaynaklarının seferber edildiğini söyledi. Petro, Kolombiya’nın Venezuela Büyükelçiliğinin de ülkede bulunan Kolombiya vatandaşlarının yardım taleplerine yanıt vermek üzere aktif şekilde çalıştığını dile getirdi.

Egemenlik Vurgusu ve Diplomasi Çağrısı

Petro, Kolombiya hükümetinin Venezuela ve Latin Amerika’nın egemenliğine yönelik her türlü saldırıyı reddettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin toplanması için girişimde bulunacaklarını ifade eden Petro, halklar arasındaki sorunların ancak barışçıl yollar ve diyalogla çözülebileceğini vurguladı. Egemenlik olmadan bir ulusun var olamayacağını belirten Kolombiya lideri, Venezuela halkını birlik ve medeni diyalog çağrısıyla süreci aşmaya davet etti.

Venezuela’da Bombalanan Noktaları Açıkladı

Gustavo Petro, açıklamasında ABD’nin Venezuela’da gece boyunca hedef aldığı noktaların da listesini paylaştı. Buna göre La Carlota Hava Üssü ve Catia’daki Cuartel de la Montana bombalanarak hizmet dışı bırakıldı. Karakas’taki Federal Yasama Sarayı ve ülkenin ana askeri kompleksi olan Fuerte Tiuna saldırılara maruz kaldı. El Hatillo’daki bir havaalanı ile Barquisimeto’daki 3 numaralı F 16 üssünün de bombalandığı bildirildi.

Petro’nun paylaştığı bilgilere göre Caracas yakınlarındaki Charallave’de bulunan özel bir havaalanı kullanılamaz hale getirildi. Başkentteki Miraflores Başkanlık Sarayı’nda savunma planı devreye sokulurken Santa Monica, Fuerte Tiuna, Los Teques, 23 de Enero ve başkentin güney bölgeleri dahil olmak üzere Karakas’ın büyük bir bölümünde elektrik kesintileri yaşandı. Ayrıca Higuerote’de bulunan bir askeri helikopter üssünün de bombalanarak devre dışı bırakıldığı aktarıldı.

Kolombiya yönetimi, bölgede tansiyonun daha fazla yükselmemesi için diplomatik girişimlerin artırılması gerektiğini vurgularken, sınır hattındaki gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirdi.

Benzer Haberler

Kıbrıs Yıllar Sonra Beyaza Büründü

Kar yağışının etkili olduğu KKTC'de Lefkoşa 7 sene sonra tekrar beyaza büründü. ...

Test Uçuşu için Ay'a Oyuncak Koyun Gönderiyorlar

NASA'nın 53 yıl aradan sonra Ay'a yeniden insan göndereceği Artemis programı içi...

Kabus Geri Döndü! Kuzey Kore Koronaya Teslim!

Koronavirüsün kısa sürede tsunamiye dönüştüğü Kuzey Kore'de 754 bin kişi ateş gi...

İki Rus Milyarderden Putin'i Kızdıracak Açıklamalar

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına karşı çıkan iki Rus milyarder Mikhail F...

13 Yaşındaki Öğrenci, Öğretmenini Öldürdü!

Meksika'nın Sao Paulo şehrinde bir okulda 13 yaşındaki öğrenci, 71 yaşındaki öğr...

Kırmızı Bülten'le Aranan İsim Hol'den Kaçmış

Tüm dünyada aranan, DEAŞ’ın eşleri savaşta ölmüş ‘kara dullar’ grubundan Rus Ays...

Nükleer Müzakerelerde Trump Yeni Şartlarını İlan Etti

Amerika Birleşik Devletleri ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ili...

Çin'de 2 Ay Sonra En Yüksek Günlük Vaka Artışı

Koronavirüsün 'sıfır noktası' olarak nitelendirilen Çin'de 2 ay sonra en yüksek ...

Kazakistan'da Son Durum

Kazakistan'da bu hafta akaryakıt fiyatlarına zam yapılması sonrası başlayan prot...

Gazze'deki 2.3 Milyon Kişiyi Sina Çölü'ne Sürmeyi Planlıyorlar

İsrail hükümetinin Gazze'deki 2.3 milyon kişinin, Mısır'ın büyük bölümü çöl olan...

Myanmar'da ölenlerin Sayısı 557'ye çıktı

Myanmar'da güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesinde ölenlerin sayısı 557...

Türkiye F-35'e Lobicilik Sözleşmesini Uzattı

ABD'li hukuk firması Arnold & Porter Kaye Scholer ile Türkiye arasında yapılan "...

Ukrayna'dan K0açanlar Rusya'da OHAL İlan Ettirdi

Ukrayna ve Rusya arasında Donbass'ta devam eden gerilim, yeni bir boyut kazandı....

İran'ın Vurduğu Kentte Kriz! İsrailliler Birbirine Girdi

Hayfa'daki Rafineri Saldırısı İsrail'de Akaryakıt Krizine Yol Açtı İran’ın Sald...

Hulusi Akar'dan Flaş Açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki tahliyeler, mayınlar, F-16 temini...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri