Kabus Geri Döndü! Kuzey Kore Koronaya Teslim!

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Koronavirüsün kısa sürede tsunamiye dönüştüğü Kuzey Kore’de 754 bin kişi ateş gibi şikayetler nedeniyle karantina altında tutuluyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da virüsle mücadelede geleneksel tedavi yöntemlerinden olan sıcak su, tuzlu su ve çay kullanılmasını önerdi.

Koronavirüs salgınının başlangıcından yakın zamana kadar salgının yayılmadığını iddia eden Kuzey Kore’de nisan ayının sonundan itibaren vaka sayılarında ciddi artış olduğu belirtiliyor.

754 BİN KİŞİ KARANTİNADA

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, bugün 263 bin 370 kişi daha ateşli semptomlar göstermesi ve iki kişinin daha ölmesi üzerine toplam vaka sayısı 2,24 milyona, ölümler ise 65’e ulaştı. 754 bin 810 kişinin karantinada olduğu kaydedildi.

ÜÇ ÖNERİDE BULUNDULAR

Öte yandan, BBC’de yer alan habere göre, Kuzey Kore’de devlet medyası, etkili antiviral ilaçlara erişimi olmayan ve aşılanmayan toplumun Kovid-19 ile mücadelesinde geleneksel tedaviler öneriyor. 2020’nin başlarında kendisini salgından izole etmek amacıyla sınırlarını kapatan Kuzey Kore yönetimi, bugüne kadar dışarıdan tıbbi desteği reddetti. İktidar partisine yakın Rodong Simnun gazetesinde, ağır hasta olmayanlar için zencefil veya hanımeli çayı ve söğüt yaprağı içeceği gibi ilaç önerileri yapıldı. Yine Kovid-19’la mücadele için sabah ve akşam tuzlu su ile gargara yapılmasını öneren bir çiftle yapılan röportaj devlet medyasında yayınlandı. Bunun yanı sıra insanlara sıcak su ve çay içmeleri de önerildi.

İNSANİ KRİZE YOL AÇABİLİR

Ülkede 13 Mayıs’ta 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmış, bu kişilerden yalnızca birinin ölümüne Kovid-19’un Omicron varyantının neden olduğu resmen duyurulmuştu. Sağlık sistemi çok da iyi olmayan ve halkın Kovid-19’a karşı aşılanmadığı Kuzey Kore’de büyük bir salgın yaşanması insani krize yol açabilir. Kuzey Kore, Dünya Sağlık Örgütünün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı’nca (COVAX) yapılan milyonlarca dozluk aşı teklifini reddetmişti. Kuzey Kore, salgının kararlı tedbirler sayesinde ülkede yayılmadığını iddia ederken kapatılan sınır kapılarının ülke ekonomisine ciddi darbe vurduğu ifade ediliyor.

İLK KEZ MASKE TAKTI

Füze testleriyle tüm dünyaya korku salan Kuzey Kore’nin 38 yaşındaki lideri Kim, ilk vaka ve ölümlerin duyurulmasından dört gün sonra kameralar önüne maskeyle çıktı. İlk kez maske taktığı görülen çılgın lider Kim Jong-un, yetkilileri ilaç dağıtımında beceriksizlikle suçladı. Salgınla mücadele için ordu birliklerini görevlendirdi. Resmi haber ajansı KCNA, başkent Pyongyang sokaklarındaki askeri birliklerin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Benzer Haberler

İran, Protestolarla İlgili 4 Ülkeyi Suçladı

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ülkede ölümlere yol açan protestoları ABD, ...

Trump'ın Emriyle ABD'den Venezuela'ya Baskın

Kolombiya Alarmda: Venezuela Sınırına Güvenlik Güçleri Sevk Edildi Kolombiya De...

Belarus'a Yapılan Saldırı Üçüncü Dünya Savaşı Olur

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ABD'nin ülkelerini Ukrayna ile çatışm...

Hulusi Akar'dan Flaş Açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki tahliyeler, mayınlar, F-16 temini...

Ürdün'de ABD Üssüne İHA'lı Saldırı

Ürdün'ün Suriye sınırı yakınlarında bulunan bir ABD üssüne İran destekli militan...

Trump, Davos’ta Toyota CEO’su ile Esprili Diyaloğunu Paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik F...

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un Kilo Verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un devlet medyası tarafından yayınlanan fotoğrafla...

Çin'de Karantina Tedbirleri 3 Yıl Sonra Kaldırıldı

Covid-19 salgınının çıkış noktası olan Çin, salgınının başında kapattığı sınırla...

Yunanistan İHA'ya Karşı İsrail'den Yardım Alacak

Yurt içinde ve yurt dışında nokta atışı operasyonlarıyla kısa sürede dikkatleri ...

ABD'de Silah Satışları Artışta

ABD'de son yıllarda, siyahi, Asyalı ve Latinlerin önceki yıllara göre silah edin...

ABD: Rusya'dan Savaş Uçağı Alırsanız Yaptırım Uygularız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satmamasıyla ilgili, ...

Kıbrıs Yıllar Sonra Beyaza Büründü

Kar yağışının etkili olduğu KKTC'de Lefkoşa 7 sene sonra tekrar beyaza büründü. ...

Myanmar'da Şiddeti Durdurma Çağrısı

Askeri darbenin yaşandığı Myanmar'da 10 etnik silahlı grup, darbe karşıtı protes...

İşte Abd Başkanını Taşıyacak Yeni Uçak!

ABD’de Kaliforniya merkezli Exosonic şirketi ve ABD Hava Kuvvetleri tarafından o...

İbrahim Kalın'dan Kritik Görüşme!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB Komisyonu Kabine Şefi Björn Seibert i...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri