Pazar Günü Kısıtlaması Kalkar Mı?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan, kısıtlamaların vaka sayısına göre değerlendirildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız da söylemişti; biz yeni bir döneme girdik. Bireysel önlemler ve aşılar ile ilerleyeceğiz. Toplumsal kısıtlamayı olabildiğince az yapmaya çalışıyor Türkiye Cumhuriyeti. İyi de bir politika bu ama bu rakamların biraz daha oturması gerekebilir. 5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanımız da ‘Temmuz başına kadar’ diye ifade etmişti. Belki önümüzdeki hafta değerlendirilebilir. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek, temmuz ayında daha rahat bir sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden” diye konuştu.

‘3’ÜNCÜ DOZ AŞI BU AY’

Prof. Dr. İlhan, üçüncü doz aşıya ilişkin, “Üçüncü doz aşıyı pekiştirici olarak düşünmek gerekiyor, bağışıklığın daha uzun olmasını amaçlıyoruz. Önce nasıl sırayla başlandıysa nasıl önce sağlık çalışanları, 65 yaş üstü büyüklerimiz ile devam ettiyse aynı şekilde uygulanması düşünülebilir. Dünyada aşıda 9 aylık bir deneyim var. ‘Ne zaman yapıldığında acaba aşı ne kadar çok etki yapıyor’ bunun sonuçlarına göre bu ay içinde bu da belli olacaktır. Sağlık çalışanlarının aşılanması, 65 yaş üstü ile beraber ocak ayında başlamıştı, ikinci dozları şubatta yapıldı. Hesabı yaptığımızda temmuz-ağustos aylarında 3’üncü doz aşının da yapılmasının mümkün olacağını düşünebiliriz. Burada sıra benzer bir sıra ile gidecektir. Güz dönemi gelmeden özellikle en riskli meslek grubu olan sağlık çalışanları ve daha ileri yaştakilere yapılması ile beraber sürecin pekiştirici olacağını düşünüyorum” dedi.

TATİLCİLERE UYARI

Prof. Dr. İlhan, tatil sezonunun başlaması ile tatilcilere de uyarılarda bulunarak, “İki görüş ile bu konuyu değerlendirmek gerekiyor. Geçen yıl yaşadığımız bir deneyim var. Geçen yıl haziran ayından sonra açılmanın başlaması ile beraber özellikle Kurban Bayramı sonrasında memlekete, izne giden vatandaşların daha sonra büyük şehirlere dönmesi ile birlikte çok zor günler yaşadık ama bu sefer farklı bir durumdayız. Hem koronavirüs ile ilgili ciddi bilgiye sahibiz hem de ciddi bir aşılanmamız var. Bu, ‘Her şey rahat, gideyim tatilde kurallara uymayayım’ anlamına gelmiyor. Biraz daha dikkatli olarak; ama bir parça da içimiz rahat olarak tatil yapmak mümkün elbette. Tatile gittiğimizde aşılı olsak bile açık alanlarda risk biraz daha düşük; ama çok kalabalığa karışmamaya, kapalı alanlara gittiğimizde aşılı olsak da olmasak da maske ve fiziksel mesafeye dikkat edersek daha güvenli yaz dönemi yaşayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

DENİZ VE HAVUZ RİSKLİ Mİ?

Prof. Dr. İlhan, deniz ve havuzların tehlikeli olup olmadığına ilişkin ise “Deniz ya da havuzda yüzerken koronavirüs bulaşına bugüne kadar rastlanılmış değil ama plajda yan yana otururken ya da denizde çok yan yana duruyorsak 4-5 kişi su şakası yapıyorsak tabi ki orada risk söz konusu olabilir. Açık havada fiziksel mesafenin çok önemli olduğunun altını çizmem gerekiyor. Çok sıkış tıkış plajlara gitmekten vatandaşlar geri durmalı. Memleketlerine gidenler kurallara uydukları takdirde, düğün ve sünnet gibi etkinliklere katılmadıkları takdirde riskin düşük olduğunu söyleyebiliriz. Eğlence mekanları şu an kapalı; ama Cumhurbaşkanı’mız ‘Temmuz başında’ demişti, o zaman değerlendirme yapmak daha doğrusu olacaktır” dedi.

Benzer Haberler

Yüzüne Dezenfektan Sürdü Bu Hale Geldi

Ankara'da taksi şoförlüğü yapan İsmail Özelçi (52), müşterisinin koronavirüs old...

İSERA Home’da Fatura Yerine Adisyon Tartışması

İSERA Home & Concept  Fiş Yerine Adisyon Verdiler, Müşteri Şikâyetçi Oldu ...

İlişkilerde Duygusal Yorgunluk: Belirtileri ve Çözüm Yolları

İlişkiler hayatımızda mutluluğun ve destek olmanın en temel kaynaklarından birid...

Şanlıurfa’da Kızgın Boğa Kasaba Kabus Yaşattı

Boğa Saldırısı Cep Telefonu Kamerasında Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, kesil...

Özdemir Nutku Unutulmayan Hayatı

Tiyatro ve kültür adamı Özdemir Nutku ‘Suda Ayak İzleri’nde iki cilt ve toplam 1...

5 Apartmandaki Tüm Cihazlar Bozuldu

İstanbul Arnavutköy'de elektrik voltajının aniden yükselmesiyle 5 apartmandaki t...

Burun Dolgusu: Cerrahi Olmadan Burun Estetiği

Estetik ve güzellik anlayışı zamanla değişmiş, cerrahi müdahalelerin yanı sıra m...

Balık Çiftliği Havuzuna Gemi Çarptı

MUĞLA'nın Güllük Körfezi'nde kuru yük gemisi, balık çiftliklerinin havuzuna çarp...

İstanbulluların Uykularını Kaçıracak Uyarı

TBMM Kartalkaya Otel Yangını Araştırma Komisyonu'na sunum yapan akademisyenler, ...

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'ndan Akdeniz Ülkelerine Çağrı

DÜNYA Doğayı Koruma Vakfı (WWF), ‘30x30: Akdeniz’de biyolojik çeşitliliği ve bal...

Çiğ Köfteciye Tekrar Saldırdılar

Afyonkarahisar'da yaşana olayda G.Ş., sipariş ettiği çiğ köftenin acılı olduğu g...

Meb'den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitimle ilgili son dakika açıklaması geldi....

Düşen Askeri Uçakla Milas'a Şehit Ateşi Düştü

Gürcistan’da Düşen Askeri Uçakta Şehit Olan Emrah Kuran’ın Ailesine Acı Haber Ul...

Cuma Namazı Kılınışı - Cuma Namazı Kaç Rekat

Cuma namazı erkeklere farz olan 4 rekat olarak haftada bir kez cuma günü cemaatl...

Kaçak Sünnetçi Yakalandı

Adana'da kaçak muayenehanede hasta tedavi ettiği ve çocukları sünnet ettiği beli...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri