3. Dalga Geliyor Mu?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sağlık Bakanlığı, ‘covid19.saglik.gov.tr’ adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının oransal olarak en fazla olduğu iller sıralamasında iki hafta önce üçüncü sırada yer alan Ordu, geçen hafta zirveye çıktı. Vaka sayılarında yaşanan artışa rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekti. Vaka artışları sonrasında güvenlik güçleri, yoğunluk yaşanan caddelerde Hayat Eve Sığar (HES) Kodu uygulaması yaptı.

“ŞİMDİ MAALESEF BİRİNCİYİZ”

ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, birçok kişinin işi olmamasına rağmen sokağa çıktığını belirterek, “Ordu’yu ve Orduluları tebrik ediyorum. Geçen hafta üçüncüydük, ben ha gayret Ordu birinci olmaya az kaldı dediğimde şaka yapmıştım ama yanlış anladı sanırım Ordulular. Şakayı gerçek sandılar ve o gayreti sarf ettiler. Şimdi maalesef birinciyiz” dedi.

‘MUTASYONLU VİRÜS VARSA, KARADENİZ’DE DE VARDIR’

Karadenizlilere mutasyonlu virüs uyarısında da bulunan Prof. Dr. Enginyurt, “Tüm Türkiye’de olan mutant virüsün Karadeniz’de veya Ordu’da olmamasına imkan yok. Vatandaşların yapacağı şey aynı. Vatandaşın elinde mücadele edeceği üç tane koz var. Maske, mesafe, hijyen. Vatandaş mutant olsun ya da olmasın, bunu çok kafasında kurcalamasın. Tüm Türkiye’de mutasyonlu virüs varsa, Karadeniz’de de vardır. Biz normalde mutasyonu beklerken, diğer pandemilerde olduğu gibi virüsün şiddetinin hafiflemesini bekledik ama koronavirüste bir tarih gerçekleşiyor. Mutasyon ağır ve şiddetli. O yüzden hastalığı ağır ve şiddetli geçecek. Şiddetli seyredecek ve vakalar daha ağır olacak. Şu anda Türkiye’de uygulanan aşı mutasyona karşı etkilidir” şeklide konuştu.

“TEDBİRLERE UYMAK EN DOĞRUSU”

Kentte yaşayan vatandaşlardan Fahri Güney, tedbirlere uyulması gerektiğini kaydederek, “Ben dışarıda en fazla yarım saat kalıyorum. İşlerimi bitirdikten sonra evime dönüyorum. Herkesin bu şekilde hareket etmesi gerekir. İnsanlar işin ciddiyetini bir yıl geçmesine rağmen hala anlayamamış gözüküyor. Tedbirlere uymak en doğrusudur” ifadelerinde bulundu.

Yüksel Çelebi ise, “İnsanların kurallara uyduğu söyleniyor ama ben uymadıklarını düşünüyorum. Ben Almanya’da yaşıyorum. Babam koronavirüsten dolayı bir ay önce vefat etti. Annem de Fatsa’da yoğun bakımda koronavirüs tedavisi alıyor” dedi.

Çelebi, Virüs sadece bu cadde de değil. Virüs arka caddede de var. Arka sokaklar da hayat normal. Güvenlik güçlerimiz daha dikkatli davranarak bunun önüne geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cevat Avcı da sokaklara iğne atılsa yere düşmediğini belirterek, vatandaşların kendine sahip çıkmadığını söyledi.

Benzer Haberler
Pandemide Hamilelik Esnasında Bebeğede Geçiyor

Pandemide Hamilelik Esnasında Bebeğede Geçiyor

Yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmış hamile kadı...
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Dengeli Beslenme İpuçları

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Dengeli Beslenme İpuçları

Sağlıklı, enerjik ve hastalıklardan uzak bir yaşam sürmenin, yaş alırken zinde k...
Türk Doktorun Araştırması Amerika'da Yayınlandı

Türk Doktorun Araştırması Amerika'da Yayınlandı

Türk doktor Doç. Dr. Ercan Baştu'nun tüp bebek ile ilgili araştırması Amerikan Ü...
Aşı Anlaşmasında Ülkeler Arası Sorunlar

Aşı Anlaşmasında Ülkeler Arası Sorunlar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı ülkel...
Sağlıkta Yeni Uygulama Bugün Başladı

Sağlıkta Yeni Uygulama Bugün Başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı olamayan vatandaşlar için Ankara Yüksek Hı...
Hemoliz Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Hemoliz Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Hemoliz Ne Anlama Gelir?Hemoliz, kırmızı kan hücrelerinin (eritrositlerin) çeşit...
Lazer ile Yakın Gözlükten Kurtulmak Mümkün Mü?

Lazer ile Yakın Gözlükten Kurtulmak Mümkün Mü?

Türkiye’de ve dünyada uzun süredir uygulanan lazer tedavisi ile yakını görme pro...
Kış Aylarından Meyvelere Olan Talep Artışta

Kış Aylarından Meyvelere Olan Talep Artışta

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da havalar soğumaya başl...
Tüm Virüse Karşı Bağışıklık Kazanılıyor

Tüm Virüse Karşı Bağışıklık Kazanılıyor

Koronavirüsün dünyada etkili olduğu 3 büyük mutasyondan Güney Afrika ‘suş’una ka...
Tüp Bebek Tedavisiden Evvel Kendinizi Hazırlayın

Tüp Bebek Tedavisiden Evvel Kendinizi Hazırlayın

Tüp bebek tedavisine karar verilen çiftlerde genel olarak izlenecek tedavi basam...
Aft Sebepleri Nelerdir? Bebeklere Aft Tedavisi

Aft Sebepleri Nelerdir? Bebeklere Aft Tedavisi

Halk arasında pamukçuk olarak da bilinen aft acı, kaşıntı ve yanmaya sebep olan ...
Bilim Kurulu Üyesinden Aşı İsrafına Karşı Öneri

Bilim Kurulu Üyesinden Aşı İsrafına Karşı Öneri

Biontech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların çöp...
SGK, Yerli İmplantları Karşılamaya Hazırlanıyor

SGK, Yerli İmplantları Karşılamaya Hazırlanıyor

İmplant Tedavisi SGK Kapsamına Girebilir MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Ba...
Eczacılar Vitaminlerin İnternette Satılmasını İstemiyor

Eczacılar Vitaminlerin İnternette Satılmasını İstemiyor

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cenap Sarıalioğlu, vitamin, mineral ve gıda t...
Maske Kullanımı Bu Problemi Açığa Çıkardı!

Maske Kullanımı Bu Problemi Açığa Çıkardı!

Ağız kokusu ya da tıbbi adıyla halitozisin farklı nedenleri olduğunu söyleyen Pr...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri