Vatandaşlardan TCG Anadolu’ya Yoğun İlgi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçtiğimiz günlerde Türk donanmasının hizmetine giren dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı’nda vatandaşların ziyaretine açıldı. Vatandaşlar eşsiz İstanbul manzarasında sergilenen TCG Anadolu’ya ve SİHA’lara yoğun ilgi gösterdi.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı’nda ziyarete açıldı. TCG Anadolu, askeri görevliler eşliğinde vatandaşlara tanıtıldı. Gemiyi ziyaret eden vatandaşlar, gemi içinde Türk Savunma Sanayisi tarafından üretilen insansız hava aracı TB3 Bayraktar, insansız savaş uçağı Kızılelma’dan taarruz helikopterlerine kadar birçok ürünü inceleme fırsatı yakaladı.

LİMAN ÖNÜNDE UZUN KUYRUK OLUŞTU

Geminin ziyarete açılacağı saatlerde liman önünde uzun kuyruk oluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği TCG Anadolu gemisi İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasıyla da dikkat çekti. Vatandaşlar geminin güvertesinde günün anısına fotoğraf çektirdi. Gemiyi ziyaret eden ve inceleyen vatandaşlar TCG Anadolu gemisinin gurur kaynağı olduğunu belirtti.

“SİHA’LARI GÖRME FIRSATI YAKALADIM, GURURLUYUM”

Gemiye girebilmek için 3 buçuk saat beklediğini söyleyen Hasan Hüseyin Özdemir, “TCG Anadolu gemisinin içinde savunma sanayimizin ürettiği uçakları, tankları gördük. Gurur duyduk” dedi. Sadun Yavuz isimli vatandaş ise “Pendik’ten Sarayburnu Limanı’na TCG SİHA gemisini görmek için geldim. Yaklaşık 2 saat gemiye girebilmek için bekledim. Geminin içinde zırhlı araçlarımızı, helikopterlerimizi, SİHA’ları görme fırsatı yakaladım. Heyecanlıydım, gurur duydum” diye konuştu.

23 NİSAN’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

231 metre uzunluğa, 32 metre genişliğe sahip gemide, ameliyathanesi de bulunan 30 yataklı bir hastane ve 700 çıkarma personeli taşıyabilen 4 mekanize çıkarma gemisinin yer alabileceği bir havuz da bulunuyor. Geminin ağır ve hafif araç güvertesinde 13 tank 27 hafif zırhlı amfibi hücum aracı, 6 zırhlı personel taşıyıcı, 15 Römork ve 33 muhtelif araç taşınabiliyor. Geminin uçuş güvertesinde ise helikopter, SİHA ve gelecekte envantere girecek hava araçlarının da konuşlandırılabileceği belirtildi. TCG Anadolu gemisi 18-23 Nisan tarihlerinde 10.00-18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Vatandaşlardan TCG Anadolu’ya yoğun ilgi! Gemiye giren SİHA’ların yanına koşuyor

Benzer Haberler

Yüz Yüze Eğitim Bugün Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamas...

Sevgili ve Eski Eşe Şiddet Olayları Durmuyor

Şenol Ş. aralarında tartışma çıkan sevgilisi Songül Ü.’yü darp etti. Bunun üzeri...

Pencereden Kaçırmıştı! Flaş Gelişme

Ankara'da eşi tarafından açılan boşanma davasında hakkında 3 aylık önleyici tedb...

Ne Polisi Beklediler, Ne Ambulansı

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde cipe düzenlenen silahlı saldırı güvenlik kamerası...

O Uçak Satışa Çıkarılıyor

Van'da 11 yıl önce meydana gelen depremde Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren...

Creating a Free QR Menu Now Takes Seconds!

Digital menus have become the preferred choice not only for large chain restaura...

Honda Gider Ayak Çalışanlarını Mest Etti

Türkiye'de 24 yıllık üretim sürecini sona erdiren Honda, Gebze'deki fabrikasını ...

Trafik Polisi Koronavirüse Yenildi

Zonguldak'ta görevli trafik polisi Mustafa Dönmez (48), koronavirüs tedavisi gör...

Şehirler Arası Seyahat Kısıtlaması İlgili Merak Edilenler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı ...

Vatandaşlar Dertli! 'Ciğerlerimize İşledi'

Trabzon'da yıkılan çimento fabrikasının yer aldığı alanda depolanan kömürlerden ...

Kolonları Görünce Gözlerine İnanamadı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremler 11 ilde yıkıma ve can kaybına ne...

Kürşat Ayvatoğlu Yeniden Gözaltında

Ankara'da araç içerisinde uyuşturucu madde içerken çekilen görüntüleri sosyal me...

Orhan Pamuk Eleştirilere Yanıt Verdi

Son kitabı ‘Veba Geceleri’nde ‘Atatürk’le alay edildiği’ eleştirilerinin hedefi...

Kuşadası Plajları Halka Açılıyor ve Ücretsiz Olacak

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Milli Emlak Müdürlüğü ile imzalanan tarihi...

Denizli'de İstediği Şarkı Çalmayınca Dehşet Saçtı!

DENİZLİ’de eğlenmek için gittiği gazinoda istediği şarkı çalınmayan kişi, işletm...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri