Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, takımının önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılıp katılamayacağı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Guardiola, geçtiğimiz yıllarda Jose Mourinho’nun yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak, “Şampiyonlar Ligi’ne ulaşmak, yaşadığımız sorunlara rağmen orada olmak büyük bir başarı olur. Jose’nin bunu niye söylediğini şimdi anlıyorum” dedi.
Bu sezon Premier Lig’de zirveden uzak kalan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne de veda eden Manchester City’nin, önümüzdeki sezon Avrupa’nın en prestijli kulüp turnuvasına katılıp katılamayacağı henüz belirsiz. Bu belirsizlik devam ederken, Pep Guardiola’dan dikkat çekici bir yorum geldi. Guardiola, Mourinho’nun 2018’de yaptığı açıklamada, “Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ve Premier Lig’de City’nin ardından ikinci sırada olmak, kariyerimdeki en büyük başarılarımdan biri” demişti. Guardiola, bu açıklamayı hatırlatınca, Mourinho’ya hak verdiğini belirtti.
Leicester City maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Guardiola, City’nin her zaman Şampiyonlar Ligi’nde olmasının doğru bir varsayım olmadığını ifade etti. Guardiola, “Herkes City’nin her sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılacağını düşünüyor. Ancak bu zor bir şey. Aksi takdirde tüm büyük takımlar her sezon Şampiyonlar Ligi’nde olurdu. Ama durum böyle değil” diye konuştu.
Guardiola, “Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne ulaşmak, yaşadığımız tüm sorunlara rağmen orada olmak büyük bir başarı olur. Jose’nin bunu niye söylediğini şimdi anlıyorum. Kulüp için, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyoruz” dedi. Guardiola, Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın sadece teknik direktörlük değil, kulüp için de büyük bir anlam taşıdığını belirtti.
Bu sezon Manchester City’nin yaşadığı zorlukların, sakatlıklarla bağlantılı olduğunu belirten Guardiola, “Bu sezon çok garip, çok zordu. Öncelikle gerekli oyuncularımız yoktu. Başlıca sebep bu. Sonra, başka birçok faktör var ama özellikle bu. Oyuncularınız yoksa, tüm müsabakalarda yarışamazsınız” dedi. Guardiola, takımının yaşadığı sakatlık problemlerinin, bu sezonki başarısızlıkta en büyük etken olduğunu söyledi.