Bahçeli’den Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ Kararına Tepki

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Türküm, doğruyum” haykırışıyla başlayan Öğrenci Andı’nın 10 Mayıs 1933’ten itibaren uygulamaya konulduğunu, 1972, 1997 ve 2012’de de değişikliğe uğradığını hatırlattı.

Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına dönük yönetmelik düzenlemesine karşı Türk Eğitim Sendikası’nın Danıştay’a açtığı yürütmenin durdurulması ve iptal davasının 24 Nisan 2018’de Danıştay 8. Dairesi tarafından karara bağlandığını anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda Danıştay 8. Dairesi, 8 Ekim 2013 tarihli ve 28789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. maddesinin iptalini temyiz yolu açık olmak suretiyle kararlaştırmıştır. Bunun üzerine söz konusu iptal kararının temyiz edilmesi amacıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna karşı dava açılmıştır. Türkiye’nin çok hassas bir döneminde, geçtiğimiz cuma günü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu sorumsuzca, şuursuzca, haktan ve hukuktan mahrum bir şekilde, adeta yangına körükle gider gibi 8. Daire’nin kararını bozduğu medyaya yansımıştır. Konunun bir başka tuhaf ve tartışmalı yönü ise Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından şubat ayında bu kararın alındığı ne var ki halen imzalanmadığı anlaşılmıştır.”

“DANIŞTAY SKANDAL BİR KARARA İMZA ATMIŞ, MİLLİ GERÇEKLERLE ÇATIŞMIŞTIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin milli birlik ve diriliş ruhunun zirveye tırmandığı bugünlerde, medyaya sızdırılan, üstelik henüz imzalanmamış olan Öğrenci Andı aleyhine alınan karar milletimizde büyük bir huzursuzluğa ve kaygıya yol açmıştır. Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun ‘Türküm’ demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır. Ülkemizi yeni bir karmaşanın içine çekmeye, anlaşmazlıkları körüklemeye, kutuplaşmayı tahrik etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun henüz açıklanmamış, fakat bir vasıtayla sızdırılmış kararına şiddetle karşıdır. Kaldı ki Öğrenci Andı’mızın okullarda okutulmasına engel çıkarmak, hukuken set çekmek haysiyetli ve demokratik bir tavır olamayacaktır. HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir.”

Benzer Haberler

Işıklı Falez Yanıtı

Antalya’da falezlerin ışıklandırılacak olması bilim insanları ve doğaseverlerin ...

Bahçeli'den Biden'a Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamal...

Srebrenitsa Soykırımı Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı'nın 26. yıldönümü d...

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Cevap

İstanbul'da kar esaretinin olduğu günlerde Cenevre'de kar tatilinde bulunan İBB ...

Bahçeli'nin Yüzündeki Morlukların Nedeni Belli Oldu

Yerel seçimler için oyunu Ankara'da kullanan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Ba...

İçişleri'nden Denetim Açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Kısmi kapanma sürecinde koronavirüs...

Mansur Yavaş'tan Halka Et Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımdan faydalanan ailelerin Başkent Kart...

"Halk için Envanter Çıkaracağız"

İstanbul’da Halk Ekmek fabrikasını inceleyen, metro törenine katılan CHP Genel B...

Hdp İl Binasına Saldırı! Acı Detay Ortaya çıktı

İzmir'in Konak ilçesinde HDP il binasına giren bir kişi, etrafa rastgele ateş aç...

Gözaltı Listesinde Cübbeli Ahmet Hoca Detayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alı...

Faiz İndirimine Siyasilerden Art Arda Tepki Geliyor

Merkez Bankası'nın ağustos ayı faiz oranını 1 puan düşürerek yüzde 13'e indirmes...

Chp'li Altay'ın Menderes Benzetmesine Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Gr...

Kur'an-ı Kerim'e Tekme Atılmasıyla İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'da lise öğrencisinin Kur'an-ı Kerim’e t...

'Gece Bildirisi' Sonrası Ak Parti'den Flaş Karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın saat 15:00'de Beştepe'de değerlendirme toplantısı y...

Özgür Özel'den Bakanlara "Sokaklar Bizimdir" Yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğl...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri